Drvna industrija Podgrab je osnovana 16. januara 2014. godine, a osnovna djelatnost preduzeća je prerada drveta. Preduzeće trenutno zapošljava 60 radnika.

Sarajevsko romanijska regija je izuzetno bogata drvnim resursima (lisičari) koje obrađujemo u svojim pogonima smještenim u Podgrabu, udaljenom 29 km od Sarajeva i 14 km od Pala.

Proizvodni pogon raspolaže sa 60.000 m2 prostora od čega je 10.000 m2 prostora rezervisano za proizvodne hale. Ostatak je namjenjen za lagerovanje drvnih sortimenata i ostale potrebe preduzeća.

Sirovina (trupci) dolaze sa područja šumskih gazdinstava iz opština Pale, Sokolac, Foča, Višegrad, Čajniče, Kalinovik, Trnovo i Rogatica.

Uspostavili smo saradnju sa brojnim preduzećima iz regiona, Evropske unije kao i sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kinom i Južnoafričkom Republikom.

Posjedujemo vlastita vozila za transport sirovine. U mogućnosti smo organizovati prevoz gotovih proizvoda do samog kupca kopnenim i pomorskim putem.

Naše poslovanje se bazira na konceptima ISO 9001 standarda i sposobni smo proizvesti proizvode koji su u skladu sa zahtjevima FSC™ standarda.